Porijeklo i značenje tarot karata

Tarot karte stoljećima se koriste za proricanje, sreću i duhovni rast. Tarot karte su snop ili dek od 78 karata s 22 glavne Arkana karte i 56 manjih Arkana karata. Svaka karta ima posebno značenje i tumačenje, a zajedno nam pomažu voditi na našem putovanju samootkrivanja.
Sve što trebate znati o Tarot kartama: njihova povijest, značenja i kako ih protumačiti. Ako vas zanima snaga Tarota i što vam može reći o vama i vašem životu, pročitajte dalje kako biste saznali više.

Sve što trebate znati o tarot kartama

 

Tarot karte imaju dugu povijest, ali točno podrijetlo nije poznato. Vjeruje se da su Tarot karte prvi put korištene sredinom 15. stoljeća u Italiji za igranje igara poput Tarocchija. S vremenom su ljudi počeli koristiti Tarot karte za više od same igre, jer su otkrili proročansku moć karata Tarota. Praksa upotreebe ovog medija postajala je sve proširenija.
Moderni tarot snop sastoji se od 78 karata, podijeljenih u dva dijela: Velika Arkana i Mala arkana. Glavna Arkana sastoji se od 22 karte, koje predstavljaju veće koncepte i velike životne promjene, dok se mala Arkana sastoji od 56 karata koje predstavljaju svakodnevne pojave i događaje. Čitanja tarota temelje se na uvjerenju da će, kada osoba crpi energiju iz otvorenih tarot karata, svemir ponuditi uvid i vodstvo.
Tarot karte daju odgovor na bilo koje postavljeno pitanje. Čitači tarota često koriste samo Veliku arkanu smatrajući da daje bolje izglede za precizno tumačenje, a oni opet pružaju dublji uvid u određenu situaciju ili problem. Sve u svemu, Tarot karte nude smjernice, mudrost i uvid u bilo koju situaciju. Iako postoji mnogo misterija oko točnog podrijetla Tarot karata, ostaju popularni alati za poboljšanje kvalitete života, osobni rast i ozdravljenje tako što vam ukazuju na sadašnjost koju previđate i otkrivaju budućnost. Najpopilarniji je tarot sudbine ili anđeoski tarot.

Kako se tumače tarot karte

Tarot karte su moćna tehnika za samootkrivanje, pružaju uvid u podsvjesni um, skriveno u nama, prošlost, budućnost. Tradicionalni pristup je tražiti obrasce redoslijedom karata, usredotočujući se na simbole i poruke prisutne u svakom od njih. Alternativno, mnogi se tarot majstori radije usredotočuju na arhetipove prisutne na svakoj karti kako bi otkrili situaciju u kartama koje se otvore.
Možete postaviti i pitanja poput:
“Koju energiju mi donosi ili oduzima situacija u kojoj sam ili u kojoj ću se naći?” ili “Kako mogu upotrijebiti ovaj odgovor i savjet da bih saznao više o sebi i svome životnom putu?”
Uz to, meditacija i kontemplacija mogu vam pomoći da razvijete intuitivno razumijevanje tarota i dodirnete svoju podsvijest.

karte tarot

Velika arkana
Kada je riječ o čitanjima tarota, glavna Arkana koristi se za prepoznavanje glavnih životnih promjena i pružanje uvida u veću sliku. Važno je napomenuti da značenje svake karte nije doslovno; Na tarot majstoru je da tumači poruku s karata i koristi intuiciju prilikom pružanja smjernica.

Mala arkana
U čitanjima tarota, mala arkana obično pruža detalje o svakodnevnom životu i okolnostima oko određene situacije. To bi moglo uključivati bilo što, od pitanja karijere do obiteljskih odnosa do osjećaja ljubavi ili želje. Ove karte često nude korisne savjete kako se kretati kroz izazovno razdoblje u nečijem životu.
Pehari ili kupovi: Povezano su s emocijama i intuicijom. Njihova je energija povezana s kreativnošću i osjećajima. Štapovi: Povezano su sa strašću, energijom i ambicijom. To ukazuje na djelovanje i kretanje u životu.
Novčići ili diskovi: Povezani su s materijalnim stvarima poput novca i posjeda, s praktičnošću i napornim radom. Mačevi: Mačevi su povezani s mislima, intelektom i odlučivanjem. Često ukazuju na teške odluke i mogu ukazivati na mentalnu tjeskobu ili unutarnje nemir.
Tumačenje Male arkane u čitanju tarota može pružiti vrijedne uvide o vašoj trenutnoj situaciji ili vam može pomoći donositi važne odluke o budućnosti. Razumijevanjem značenja svake karte u čitanju tarota, moći ćete bolje razumjeti i steći vrijedan uvid u vaše trenutne okolnosti.

Čitanje tarota Keltski križ
Najčešće otvaranje tarot karata je Keltski križ. To uključuje deset karata postavljenih u križnom obliku i uključuje signifikatora ili pokazatelja, što je karta koja obično simbolizira pojedinačni savjet koji traži. Ostalih devet karata oko križa predstavljaju različite aspekte života tragača, uključujući njihove snage i slabosti, prošlost, sadašnjost i buduće izglede, te njihove nade i strahove.

Čitanje tarota tri karte
To uključuje postavljanje tri karte koje predstavljaju prošlost, sadašnjost i budućnost života osobe koja postavlja pitanje. Prva karta predstavlja prošlost i nudi uvid u to kako je osoba stigla tamo gdje je danas.
Druga karta predstavlja sadašnjost, pružajući informacije o tome kako pristupiti trenutnim izazovima.
Treća karta predstavlja budućnost i nudi smjernice o onome što je pred nama.

Čitanje sedam karata Potkovica
Postavljeno je u obliku potkovice, što predstavlja različite aspekte života tragača. Središnja karta simbolizira srce problema, dok preostalih šest karata predstavljaju različite aspekte situacije.
Ovo je samo nekoliko od mnogih načina tumačenja koji se koriste za očitavanje tarota.

Savjeti

Pripremite se mentalno i emocionalno za čitanje tarota. Da biste izvukli maksimum iz čitanja, morate biti otvoreni za bilo koju poruku koja može doći kroz karte. Stoga je važno očistiti svoj um i prepustiti se bilo kakvim očekivanjima ili unaprijed stvorenim pojmovima. Shvatite da je čitanje tarota više od samo predviđanja budućnosti. Tarot karte često otkrivaju aspekte našeg života koje još nismo shvatili ili nam pomažu u uvidu u našu sadašnju situaciju. Umjesto da se usredotočite isključivo na ono što se može dogoditi, odvojite vrijeme za razmišljanje o porukama karata i razumijevanje kako se trenutno odnose na vaš život. Važno je zapamtiti da je trenutno čitanje tarota samo jedno tumačenje energije koja vas okružuje u ovom trenutku. Odgovori iz tarota često mogu pobuditi snažne emocije ili neočekivane realizacije o našem životu. Odvojite malo vremena da razmislite o onome što ste čuli od majstora tarota, o svome iskustvu i ne ograničavajte se na doslovno shvaćanje tumačenja karata već proširite perspektivu i pitajte što vam nije jasno. Uvijek pitajte.