Karta kraljica pehara u tarotu i njezino značenje:
Inteligencija, mistika, ljubaznost, milosrđe, intuicija
Elemental: Voda

Pozitivna strana: Dopustite sebi da vas potrese nevolje drugih. Osjećaj jakih emocija. Posjedovanje neobične simpatije ili empatije. Vjerujući svojim osjećajima da vas vode. Pozivanje na psihičke sposobnosti. Postizanje jedinstva s Duhom.

Negativno značenje: Ne podpadajete pod sažaljenje u svakoj situaciji prrema svima i ne zavaravajte se da vas to duhovna strana vodi. Tako se udaljujete od realnog svijeta, jer gubite balans između razuma i instikta.
tarot kraljica pehara
Općenito:
Osobnost: Kraljica pehara može predstavljati svakoga tko želi uvjeriti druge (Kraljica) da budu duhovniji i empatičniji (Cups). Kraljica također može predstavljati tendenciju da bude više refleksivna nego aktivna, ili potrebu da se mijenja mišljenje drugih putem emocionalnih poziva.
U odnosima ljubavnim i drugim nagovješćuje dobitak i probitak, ali naglašava i da ne treba stajati i čekati da se to dogodi već da se trebate pokrenuti u željenom pravcu. Najvažnije je vjerovati svojoj intuiciji i ne zanemariti te postupati u skladu s njom, ali ne u ludom ritmu već odmjereno i mudro.
Mentalne sposobnosti su na drugom mjestu koje ova karta potiče da se upotrijebe u pravom trenutku i na pravome mjestu. Silom do ostvarenja cilja nećete doći. Uspjeh dolazi kao nagrada. U proricanju budućnosti ova tarot karta potiče na kombinaciju duhovnog i mentalnog te ukazuje da je spretna kombinacija put do uspjeha bilo koje vrste. Osjećaji koji su presnažni moraju se obuzdati i tek kad se smirite, djelujte.
Osnovno i najvažnije značenje Kraljice pehara jeste slijediti intuiciju, zatim racio i onda to dvoje da dođu na istu ravan.

Povezanost s drugim kartama Kraljice pehara je od iznimne važnosti.