Objašnjenje, istine i zablude i dublji uvid u tarot došli su s Tarot majstorima koji su nastupili nakon što se shvatilo da 78 karata u špilu ne predstavlja zabavu i igru već da simboli na svakoj karti znače cijeli niz duhovnih principa, arhetipova i psiholoških postavki. Ipak se pravo porijeklo i vrijeme nastanka tarot karata nikada sa sigurnošću nije utvrdilo, ali to nije predstavljalo niti predstavlja smetnju u ovaj medij proricanja budućnosti.
Tarot korijene vuče iz drevne kabale, egipatske mitologije, keltskih vjerovanja, romskih gatanja.
Duhovno predstavlja Velika arkana dok je Mala arkana zemaljsko, a kad se spoje označavaju povezanost između zemaljskog i duhovnog.
Tarot je način života, nije privremena ili povremena zabava i ne može nitko za sebe tvrditi da je tarot majstor ako iz zabave pokušava otkriti budućnost.
Tumačenje je ritual koji zahtijeva potpunu predanost i usredotočenost na karte i pitanje koje je postavljeno. Cilj je vidjeti cijelu sliku budućnosti naspram pitanja, ali cilj nije odmah otkrivati sve – dok se dio po dio budućnosti koja je prorečena ne posloži.
Vibracijska podudarnost između tarot majstora i osobe koja postavlja pitanje izuzetno je važna osobito ako su pitanja zahtjevna.
Zašto? Jer su tarot karte provodnik energije koja nas povezuje s univerzumom i njegovim nepredvidljivim zakonima.
Vlatiti duhovni put tarot majstora je izuzetno bitan da bi se uspostavio recipročan kontakt ne samo s unutarnjim izvorima iz kojih proročanstva dolaze već i s izvorom osobe koja traži odgovore o vlastitoj budućnosti na bilo koju temu.
Za pitaoce je važno da osjete osobu koja im tumači i tu intuicija igra veliku ulogu. Uspostavljanje balansirane frekvencije pomaže kako tarot majstoru tako i onome tko traga za otkrivanjem vlastite sudbine i karme gledano na budućnost.
Događa se vrlo često da osoba potiskuje intuiciju a oslanja se samo na ono što želi čuti i tu dolazi do poremećaja energije između nje i tumača u slučaju ta tumač karata nije izuzetno duhovno i mentalno nadaren i uzemljen. Do sukoba ili poremećaja dolazi kada se čuje proricanje koje se ne želi čuti.
Time se jasno ukazuje na to da pitanja tarot majstorima ne bi trebale postavljati osobe koje nisu posve spremne čuti što im budućnost nosi kada se kosi s njihovim željama.
Tarot nije igra, već višedimenzionalni medij s kompleksnim alkemijskim temeljem i zato je tako malo onih koji ga mogu ili znaju tumačiti na pravi način.