Vidovnjaci su rijetki, kao što se ono kaže da je istina svuda oko nas – to ne vrijedi u slučaju vidovitih osoba.

Postoje li doista? Ali gdje ih pronaći? Kako znati da je osoba koja tvrdi da je vidovita doista to što tvrdi? Jeste li spremni čuti ono što vas čeka u budućnosti? Ili prihvatiti zbog čega se nešto događalo u prošlosti ili događa u sadašnjosti? Ili ste od onih koji ne vjeruju uopće u postojanje ljudi koji vide dalje i više nego što je to uobičajeno? Možda da prvo raščistite račune sa samima sobom, pa onda krenete u potragu otkrivanja budućnosti.

Vidovnjaci su osobe koje se služe šestim čulom, da tako kažemo, darom koji su stekli rođenjem da bi sagledavali budućnost. Neki od njih to čine kroz vizije, neki kroz duboki trans, kao što je to bio poznati vidovnjak Edgar Cayce koji je kroz upadanje u stanje transa točno predviđao budućnost i njegova proročanstva se i dan danas ispunjavaju. Osim što je precizno predviđao budućnost, bavio se liječenjem bolesnih, te je poznata njegova izjava da niti jedan čovjek nikada ne bi trebao da se podvrgne kirurškom operativnom zahvatu. Pored njega i drugih suvremenijih vidovnjaka, poznati i priznati vidovnjaci iz prošlosti su Nostradamus, te mnogi drugi čija imena povijest vidovnjaštva slabo spominje, a primjer je Madam Lenormand koja je iz tarota sagledavala budućnost. Za nju je tarot bio tehnika pomoću koje je vidjela budućnost, a proricala je mnogim poznatim osobama kao što je to na primjer Napoleon koji je tražio njezine usluge.Ono što mnoge zanima jeste, da li se vidovitost može naučiti? Odgovor je da se može razvijati ako već u sebi osjetite taj dar, ali se “naučiti” ne može.

Šarlatanstvo te obmane u smislu neistinitih predstavljanja raznih individua ulijevaju nepovjerenje ljudima u moć vidovitosti. Često ne znaju da li postoji razlika između tarota i vidovitosti, a razlika postoji u smislu da je najbitnije tko vam gleda budućnost, pa zvali se to kvalitetni vidovnjaci ili majstori tarota ili proroci. U negdašnja vremena uobičajen naziv bio je – prorok, a među plemenskim narodima – vrač. Spoznati svoju budućnost od velikog je značaja za naš život, a kako živimo u doba kada nam je sve na dohvat ruke, tako su nam danas vidovnjaci mnogo pristupačniji nego što je to bilo prije, u stara vremena kada su morali često i skrivati svoj dar od crkvenih vlasti i inih drugih koji su poricali njihovu sposobnost vidovitosti. Tako, eto, danas imamo sreće da možemo na lakši način doći do osoba koje vide budućnost bilo kroz vizije, tarot, visak ili nekim drugim putem.

Napomena: ako niste spremni za suočavanje s onim što će biti u skorijoj ili daljoj budućnosti bolje ne pitajte ništa one koji vide dalje od većine nas. Ne upuštajte se u nešto za što niste spremni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *