Arkanđeo Ariel koji daruje ljubav svakome živome biću i koji je veliki pomoćnik na raznim životnim područjima ima i druga imena: Arael, Ariael.
Često je prikazan s globusom koji predstavlja zemlju, ili s vodom, vatrom ili stijenama ta na taj način simbolizira prirodu.
Boja: roza
Energetski centar: srce
Elementi: voda, vjetar, zemlja
Amajlije za zaštitu ili drago kamenje: smaragd, žad, ametist
Simboli: Zemlja, priroda
Arielovo ime znači lav  ili oltar
Usmjeren je na kreativne snage, na duhovnost kao i na praktične vidove života. Ariel je prije svega anđeo prirode te štiti biljni i životinjski svijet.
On je anđeo naše sudbine i vjeruje se da je ženski aspekt Arkanđela Uriela. Pojavljuje se u obliku oba spola, ali se zna da je više povezan sa ženskom stranom.
Zaštititnik je svega prirodnog divljih, a neki smatraju da je i poticatelj novih životnih projekata ili općenito početaka u bilo kojem smjeru: to može biti poslovni, ljubavni ili neki drugi početak, inovacija, projekt.
Arkanđel Ariel je donosilac znakova i poruka, a oni mogu doći u mnogim oblicima kao što su osobe, anđeoski brojevi, pisana riječ i simboli vezani za životinjski svijet. Arkanđeo Ariel je snažan i srčan anđeo koji nam pomaže da se snađemo i prevladamo bilo kakve probleme, nedaće, bojazni.
Ariel vam pomaže da otpustite strahove od gubitka ili poraza. Razbija energetske blokade a razvija glas duše, zatomljene instinkte i razvija svjesnost, lucidnost koja nam pomaže da s više pozornosti sagledamo razne životne situacije i u skladu s time ih i riješimo.
Odgovorni smo za svoju sudbinu te nas stoga potiče da ne očekujemo luda sa strane već da se sami pobrinemo da u svoj život donesemo više sklada i da privlačimo dobro, a prepoznajemo ono što nam šteti. To znači da otkrijemo svoju misiju na zemlji i da je proživljavamo. Ono što mislimo da jesmo često je samo površina stvari dok unutarnje biće čezne da dođe do izražaja i ostvari svoj puni potencijal, a to se zove sreća. Jer često ne vidimo ono što imamo, zaboravljamo, ne cijenimo i tonemo u rutinu dan za danom ne koristeći se talentima, kreativnošću i skrivenim moćima koje posjedujemo. Ariel donosi nadahnuće, gura nas da idemo prema zamišljenim ciljevima, da ne oklijevamo i ne odlažemo za sutra ili u neku neodređenu budućnost.
Ovaj arkanđeo je zapravo veliki poticatelj u svim životnim pravcima i tu je da nam u tome osvijetli put, pruži podršku i često direktnu pomoć. To se ne odnosi samo na pojedince već i na cijele narode.
Osim svega navedenog, vodi nas na put do boljeg zdravlja svojim božanskim načinom koji naša intuicija, koja je često prigušena razumom, poznaje no treba je osloboditi okova uma, navodne logike i pustiti iz tog hladnog mentalnog zatočeništva.
Kako je veliki zaštitnil prirode i dobročinitelj, ne treba smetnuti s uma da je rad s Arkanđelom Arielom usko povezan sa zaštitom okoliša: šuma, voda, životinja kao i da nas pdostiče da i materijalno pomažemo u tome pravcu.
Zatražite, zamolite za pomoć od arkanđela Ariela bilo da su u pitanju financije, ljubav ili zaštita prirode i pomoć će vam sigurno stići.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *