Kad karte tarota padnu loše i odgovor na vaše pitanje nije zadovoljavajući, nije onaj koji ste očekivali, ne zaboravite na staru, provjerenu mudrost Kola sreće: Kolo sreće se okreće i ono što je danas ili jučer okrenut će se na suprotno kako god da trenutno jeste. Karmička karta Kola sreće je možda karta s najpoticajnijom porukom koja se stalno ponavlja: Sve se mijenja, ništa ne može ostati isto ma koliko da ste uvjereni u to, bilo da loše ili dobro. Poručuje ono što je još u doba antike Heraklit rekao: Ne može se dva puta zagaziti u istu rijeku. Ili u prijevodu, sve teče-panta rei. Ovdje nije riječ o osnovnom značenju karte Kolo sreće već o višoj razini tumačenja koju ta karta nosi. Ne radi se o tome da tješi kad je odgovor na vaše pitanje neželjen već je riječ o poticaju da se proširi suženi vidik koji dolazi s informacijom koju niste željeli čuti. Očajavati je najlakše, tuga je uvijek na dohvat ruke, pa se tome većina prikloni kad čuje suprotno od onoga što očekuje. Prihvaćanje promjena je najmudriji potez koji možete učiniti, jer s promjenama se najavljuju novi životni ciklusi, odbacivanje stvari i ljudi koji više ne doprinose vašem rastu ni vašoj sreći, prihvaćanje novih situacija koje se u prvi mah mogu učiniti loše. Kolo sreće, ta karta Velike Arkane zapravo je u svom temeljnom značenju nagovjestitelj novih početaka, a da bi imali nešto novo u životu morate se odreći nečeg od prije koliko god da je to nelogično u prvim trenucima kada promjena nastupi. Ako je dobra, onda uživajte u njoj, a ako je loša nemojte silom pokušavati da pobjegnete već dopustite da bude, jer će proći.
Primjer tarot karte Kolo sreće najbolji je pokazatelj naše nemoći da sve kontroliramo ili da silom pokušavamo da nam stvari idu na ruku. Čekanje -to je drugi signal koji šalje. Strpljivost će biti nagrađena, uvijek bude, samo je pitanje što netko zove strpljivošću, koji vremenski tijek smatra predugim, a koji kratkim. Vrijeme je opak igrač, ne mirimo se s njegovim tempom, pokušavamo uzaludno nametnuti svoj ritam. No to ne ide.
Tarot razočarava one koji od njega očekuju čuda, korist, ispunjenje želja. Da, kad je tumačenje dobro, onda doista jeste zadovoljni, ali ne može baš svaki puta biti dobro, ne može svaki puta na različite upite biti dobar odgovor kao što ne može svaki puta da se dogodi nešto u vrijeme kada vi želite da se dogodi.
Prihvatite i loš ishod u čitanju karata s tim da imate na umu da će proći i da ne može ostati isto koliko god vam se činilo da kad je nešto loše, da će i ostati tako. Ne-kaže nam Kolo sreće i nastavlja da se okreće. Dobro-loše-dobro-loše-dobro…I tako dalje. Nema kraja promjenama.