Kraljica mačeva kramičko tumačenje

Kraljica mačeva šire značenje: Čakre ili energetski centri su naša osnovna životna sila. Radi se o praiskonskoj energiji: preživljavanju, radu, moći, ovisnostima, oslobađanju, strasti, željama, bijesa, boli, oslobođanju od primarnih nagona.

Žena na karti je racionalni mislilac koji više koristi razum nego emocije. Ona sjedi visoko na prijestolju, ( u nekim špilovima stoji nevezano za prijestolje), s agresivnim pogledom na licu, što upućuje na oholost. Iako je njezina lijeva ruka produžena kao znak da ima nešto za davanje, poduzimanje ili ponudu; može biti izraz komunikacije s nekim.. U desnoj ruci drži mač. Ona nudi nešto zaštićeno svojim mačem. To označava autoritativnu i krajnje pametnu osobu koja koristi taktiku i zavjeru kao oružje prema drugima; Majstor u širenju magije oko nje i majstor u društvenim interakcijama. U stvarnom životu, majstor u komunikaciji na telefonu, u intervjuima i poslovanju; licem u lice.
Kraljica mačeva predstavlja strogost zrele imentalne snage koja je bez emocija. Ova karta predstavlja sposobnost intelekta za nepristrano rasuđivanje, bez utjecaja subjektivnosti ili sentimentalnosti. Kao onaj tko je vođa i oprezan i svjestan ljudi koji ga okružuju i njihovih postupaka koji se odnose na njega, poput zavjere. Ona je osoba s vodstvom i umjerenjem. Označava zlobu, urotu i sukob kad god joj nešto nije po volji.
Kraljica mačeva ukazuje i na čovjeka i na ženu: osoba koja je zrela, bijesna, ponosna, intelektualna, materijalistička, sudija koja promatra i testira druge da otkriju njihov skriveni karakter, prošli život i svoju osobnost. Koristi svoje talente i čarobna čuda i komunikaciju kao svoje oružje kako bi porazila neprijatelja. Prije ili kasnije sigurno će pronaći nešto skriveno, tajnu svoje žrtve.
Ova karta također savjetuje da razvijate svoj ponos i samopoštovanje prema svijetu i opreznost prema okrutnim ljudima. Kao i da slušate savjete starijih i mudrijih od vas i da umanjite razuzdani ego.
Prikrivena agresivnost u vama je nešto na čemu trebate poraditi. Budite svjesni da imate neprijatelja za leđima osobito ako se radi o ljubavnim odnosima ili poslovnim.