Tarot karta Carica

Arhetip: Majka

Broj: 3

Planeta: Venera, Djevica

Budućnost je ono na što je tarot orijentiran na prvome mjestu. Tarot karta Carica kao i mnoge karte obuhvaća i malo više od toga. Carica je majka, stvarateljica i njegovateljica. Na mnogim se dekovima ili špilovima pokazuje kao trudnica. Ona može predstavljati stvaranje života, romantike, umjetnosti ili posla. S caricom su povezani Čarobnjak i Vrhovna svećenica. Carica može predstavljati razmnožavanje ideje prije nego što bude spremna za potpuno rođenje. Caricu simbolizira Venera, božica lijepih stvari i ljubavi. Čak i tako, carica se prikladnije tumači kao božica obilja. Ona je davatelj zemaljskih darova. Istodobno, ona može biti previše zaštitnički nastrojena i posesivna. U bijesu se može suzdržati i to dugo, međutim, kad jednom plane onda to zna biti s posljedicama, vrlo neugodno ili bolno.

Značenje karte

Carica jedna je od lakših karata za čitanje. Ona je majka. Općenito, majka u dobrom smislu. Strpljiva, puna ljubavi, velikodušna. Može se da je najviše okrenuta djeci, novim poslovima, novim kreacijama, novim romansama. Muško i žensko, žele se nadmetati i lebdjeti i uzrujavati se zbog svakog malog problema.
Fokus ove karte je na osjećajima, samoizražavanju, druženju ili kratkim i dugim putovanjima.

Tarot nudi mnoštvo različitih podsvjesnih značenja jer su slike na kartama pretrpjele brojne promjene ovisno o umjetnicima koji su razvili svaki špil. Iako su se tijekom stoljeća pojavljivali različiti dizajni, osnovna premisa tarota ostaje ista, a karte su i dalje popularne u razotkrivanju misterija života, a osobito traganja za onim što nas čeka u budućnosti. Odgovori su tu.