Kako prepoznati najbolje vrhunske tarot majstore? Da li ima posebno uputstvo za to pronalaženje takvih tumača ili čitača tarota? Koga odabrati od silne ponude koja nam se na sve strane prikazuje? Kako prepoznati one koji to nisu?
Vrhunski najbolji tarot majstori za tumačenje tarota prepoznaju se kroz vlastito iskustvo, naravno. Nema nikakvog “recepta” ni čuda za pronalazak istog. Ova pitanja zapravo su stavljena zbog čestih pritužbi koje dolaze od strane osoba koje kontaktiraju razne osobe “tarotologe” koji to zapravo nisu. Ezoterija jeste doživjela svoj procvat i to je s jedne strane dobro, dok s druge strane niču oni koji s ezoterijom, dakle, tarotom, astrologijom, i ostalim tehnikama proricanja, osobito tu ističemo vidovitost,  nemaju nikakve veze osim želje za vlastitom dobiti kroz govorenje neistina. Kako se kaže: neće završiti dobro onaj koji tarot koristi za vlastitu dobit, a na štetu drugoga. Tarot je sredstvo proricanja sa svrhom da razotkrije istinu, da smjernicu i savjet i ukaže na sudbinu koju onda možete mijenjati vi osobno. Karte tarota nisu za poigravanje s nečijom sudbinom, nisu za ljude koji nemaju duhovnog dara za skrivene svjetove, mistiku i magiju.
No, prepoznat ćete ih po riječima ili po onome što vam se ostvari ili ne ostvari. To je odgovor na sva gore navedena pitanja u vezi tarot majstora.
Drugog odgovora nema. Sredine nema. Osluškujte intuiciju, osluškujte i razum ujedno kada slušate što vam neki tarot majstor govori ili tumači iz karata.