Tarot majstori kao i znanstvenici su davno uvidjeli  da su do dan danas snovi  ostali misterija, te je njihovo tumačenje raznoliko i široko rasprostranjeno u smislu da su mnogi iznijeli i utvrdili svoje teorije o tome kako se snovi tumače, a ipak, nema nikakvih dokaza da je i jedna teorija posve točna. Najbliži istini je izgleda bio Sigmund Freud koji se oslanjao na asocijacije sanjača na san u budnom stanju i na simboliku sna, te ono podsvjesno skriveno od nas u stanju budnosti. Za razliku od svih tih raznolikih pokušaja da se dopre do pravog značenja nekog sna, tarot na sebi svojstven mističan način, kroz slikovne simbole i brojeve, točno može protumačiti neki san uzimajući u obzir datum rođenja sanjača kao i prošle i trenutne životne okolnosti, Ako je san vezan uz veze i brakove, onda je uobičajeno da bude otvaranje tarota za ljubav, s naglaskom, naravno, na snivačevo pitanje, ali se uzimaju i druge životne okolnosti u obzir. Simboli na kartama skrivaju nebrojena značenja sažeta u sebi, te je samo vrhunski i najbolji tarot majstor s darom tumačenja i proricanja sposoban proniknuti i povezati te simbole u smisleno značenje koje je odgovor i tumačenje nekog sna. Karte su brojčano označene, pa je datum rođenja jedan od ključnih faktora, pored spomenutih simbola ili slika, preko kojeg se proniče u san i tumači što poručuje, kako za sadašnjost, tako i za budućnost. Zanimljivo je da je upravo ljubavne snove najlakše za protumačiti.

Najjednostavniji primjer tumačenja ljubavnog tarota za snove

Ženska soba je u prekidu veze. Sanjala je da joj od nepoznatog obožavatelja pristiže poklon na kućni prag. Međutim, dostavljač je upravo njezin bivši partner. On joj bez riječi pruža poklon, okreće se i odlazi. Ona otvara kutiju s poklonom, no kutija je prazna. Obzirom da se u snu pojavljuje njezin partner,ali i nevidljiv tajni obožavatelj, naravno da je u pitanju otvaranje tarota za ljubav.

Tumačenje sna ukratko

Jasno je da je tajni obožavatelj simbol za njezinog partnera. Poklon je želja za pomirenjem, a prazna kutija je prekid koji se dogodio, ali kako je u pitanju dar, očito je da će se veza nastaviti. Isto tako je jasno da je njezin partner prekinuo vezu te da će na njegovu inicijativu ta veza biti opet započeta.

Prvo se sagledava cijela ljubavna situacija, prekid veze, prošlost,sadašnjost, a potom se proniče u sam san.
Tako ćete od majstora tarota iz karata dobiti jasno tmačenje sna i njegovo značenje za ssadašnjost i budućnost.