Iskustvo tarot majstora je osnova za tumačenje i bavljenje tarotom.
Isto onoliko koliko je za svaki drugi rad potrebno iskustvo da bi se radio na ispravan način.
Međutim, ta činjenica za okultne ili ezoterijske vještine je od presudne važnosti. Ne može osoba koja je takoreći jučer naučila značenje karata zvati sebe tarot majstorom niti može tumačiti tarot osim što će znati osnovno značenje svake karte. Povezivanje karata pri tumačenju od ključne je važnosti, a ne interpretiranje značenja jedne po jedne karte. Također je stara istina da se tarot ne može izučiti ako u sebi već nemate urođen dar, duboku spoznaju duhovnog, nadnaravnog i uz to izoštrenu intuiciju koju znate razlikovati u času kad je proizvod vašeg uma i u času kad je ona doista istinska intuicija.
Primjer:
Osoba postavlja pitanje: Hoće li se nastaviti prekinuta veza?
Odgovor leži u kartama, ali je tumač onaj koji će ga znati iznijeti na vidjelo.
Iskustvo je od presudne važnosti za čitača ili tumača karata tarota te je poželjno pažljivo osluškivati kada vam se daje odgovor na pitanje koje vam je važno:
Da li je taj odgovor kao pročitan iz knjige, bez savjeta, bez objašnjena?
Da li vam tarot majstor opširno tumači što je dovelo do situacije u kojoj ste, pa tek onda daje odgovor
uz savjet koji mu se ukazuje u kartama?
Tarot majstori kroz iskustvo cijeli život razvijaju intuiciju, dar s kojim su rođeni, kroz tumačenja i razgovore s osobama koje postavljaju pitanja razvijaju se i sami u svome produbljivanju točnog i istinitog iščitavanja iz karata.
Kada postavljate pitanje, neka to ne zastane samo na jednom jedinom pitanju, pitajte sve što vam nije jasno, pitajte sve što vam u tim trenucima dođe vezano za ono što vas zanima. Po odgovorima će te znati tko je s druge strane i koliko je smisla i istine u onome što vam govori.
Da, iskustvo je presudno za tarot majstore. Onaj tko ga nema, ne treba se doticati karata, jer je davno rečeno da će biti proklet ko se igra s magijom.